Фестивал, посветен на момите и ергените

Festival dedicated to girls and bachelors / Festival dedicated to girls and bachelorsОрганизатор -

Във връзка с Лятното Слънцестоене, Рожден ден на Свети Йоан Кръстител /Еньовден/, мъжкото и женското начало и Всичката Божествена енергия на Дух, Душа и Воля, „Белиса Аболеон“ ЕООД, гр. Бургас,
Организира „Фестивал, посветен на момите и ергените“, съобразно народното творчество, обичаи и ритуали, съчетани със съвременния начин на живот. Мото на фестивала, ще бъде „Снощи ходих в Бродилово село“ - https://www.youtube.com/watch?v=tMvK5GQxuGU.
Фестивалът ще се бъде тридневен от 22 до 24 юни, включително.
Ще се състои в китното странджанско село Бродилово, община Царево, област Бургас.
По време на фестивала, ще бъдат представени ритуали и обичаи, отнасящи се за момите и ергените, забавни игри и конкурси.
Конкурси по време на фестивала:
1. За най-гиздава мома и най-гиздав ерген.
2. Най-добре изпълнена игрива и забавна песен, свързана с момите и ергените.
а/ народна;
б/ съвременна.
3. Най-добра самодейна театрална постановка, свързана с момите и ергените.

Първата вечер – 22.06.2017 г., ще бъде посветена на народното творчество – песни, хора и ръченици, изпълнени от конкурсната програма и с участието на DJ.
Втората вечер – 23.06.2017 г., ще бъде посветена на съвременните песни, отнасящи се до моми и ергени. Ще се предложат българска, латино, гръцка, мексиканска и други забавни и игриви песни, с участието на дисководещ /DJ/ и изпълнения на живо от конкурсната програма.
Всеки, който заяви желание и се запише за участие във фестивала, на посочените по-долу телефони или на лични съобщения по ФБ, следва да заплати такса от 80 лева, които ще бъдат заплатени по банков път, по сметка на фирмата, която ще му бъде изпратена на лично съобщение или на телефонния му номер, след като бъде одобрен за участието. За участниците най-вече важи първия, обявен конкурс – „Най-гиздава мома и най-гиздав момък“. Всички участници, ще имат предимство за участие и в другите, обявени конкурси.
На желаещите, при поискване, ще бъде осигурена квартира в къщите за гости в с. Бродилово + закуска, обяд и вечеря, за което ще си заплатят допълнително. Ще бъдат предложени оферти.

Изисквания:
Момичетата, да бъдат облечени през целия фестивал с поли и блузки или с рокли по тяхно желание. Вечерта на 22 юни 2018 г., при откриването на фестивала да бъдат облечени със съвременни рокли, по които да има мотиви от българските шевици, съобразени с техния роден край или по тяхно желание. Добре би било, да имат и украшения от народното творчество /шалчета, бижута, колани, ръкавици и др./
Момците, при откриването на фестивала, да бъдат облечени с дълги панталони и съвременни ризи, по които да има мотиви от българските шевици от родния им край или по желание. Добре би било, да имат украшения от народното творчество /шапка, калпак, шал, колан, бижута и др./
Щампите по облеклото са забранени!

Втората вечер – 23.06.2018 година, да бъдат с облекло по техен избор.

Участниците ще бъдат одобрени, след попълване и изпращане по месинджъра на въпросите, които ще бъдат зададени допълнително при заявка и изпратени на лични съобщения.
На място, преди започване на ритуалите за първия ден, всеки следва да попълни саморъчно написана и подписана пред организаторите декларация за семейно положение, т.е., че никога не са сключвали граждански брак и нямат деца.

За спечелилите конкурса ще има награди и пр.

Участниците ще бъдат определени и одобрени във следващите възрастови групи: от 20 до 25 годишна възраст; от 25 до 30 годишна възраст; от 30 до 35 годишна възраст; от 35 до 40 годишна възраст и от 40 до 45 годишна възраст.
“““““
Всеки, който желае да наблюдава ритуалите и да присъства на тържествата, да заяви участие, като ще му бъдат поръчани гривни: за един ден 10 лв; за два дни 20 лева и за три дни 30 лв. Ще им бъде дадена възможност да се забавляват на хората ръчениците и танците. Предимство ще имат несемейните – самотните родители с деца.
Всеки, който желае да се включи в конкурсната програма за народни и съвременни песни, следва да изпрати песните, с които желае да участва, на запис по месинджъра, за да бъдат изслушени и одобрени, след което ще им бъде потвърдено участието.
“““““
Организаторите си запазват правото да нанасят корекции и допълнения в съдържанието на обявения фестивал.
Телефони за справки, информация и записвания: 0879 287 603 Терзиева, от 18:30 до 21:00 часа и 0878 928 762 Господинов, от 10:00 до 18:00 часа.
Доброто да бъде с Вас и всички Нас!
Наслука в Любовта!


Публикувано от: Гергана Димитрова

Данни за контакт

Tелефон: 0879 287 603 Терзиева, от 18:30 до 21:00 часа и 0878 928 762 Господинов, от 10:00 до 18:00 часа.
e-mail: