„Странджа- Йълдъз“ фест“ в Малко Търново през последния уикенд на април и в Къркларели в началото на май

Как се пече зелник на връшник и къде в бургаско може да се опита кешкек по оригинална турска рецепта? Тези и други отговори ще даде първият фестивал „Странджа-Йълдъз фест“. Събитието предстои в дните 28 и 29 април в гр. Малко Търново, а на 5 и 6 май, 2018г. в гр. Къркларели, Турция. Трансграничната инициатива ще даде възможност на много желаещи да изложат традиционни продукти или да демонстрират характерни за двата региона занаяти, традиции, фолклор. Очаква се броят на участници и посетители да надхвърли 400 човека.

            Програмата на „Странджа фестЙълдъз“ изобилства от интересни предложения. Посетителите ще могат да опитат традиционна кухня, да се включат в приготвянето й, да се насладят на изложби представящи художествени творби на автори от двете страни на границата. За всички, които търсят активен и различен уикенд организаторите предлагат демонстрации на традиционни занаяти и игри за деца в занаятчийски работилници, нещо, което ще даде възможност за семейно и пълноценно прекарано време. Програмата изобилства от любопитни събития, а музиката, танците и автентичността на фолклора са допълваща част към всички тях.

            Надеждите на организаторите са събитието да привлече много хора от цялата област Бургас и Къркларели, а в дните на фестивала Малко Търново да отеснее и да стане част от сърцата на много нови приятели.

            „Странджа-Йълдъз фест“ е част от редица дейности за развитие на Странджа като фестивална дестинация, изпълнявани по проект „Странджа - планината на фестивалите“ СТРАНДЖА-ФЕСТ, CB005.1.22.056, финансиран от Програма Интеррег ИПА ТГС България - Турция 2014-2020.

            През 2018 година фестивалите в Странджа ще бъдат активно промотирани. С тази цел е създаден триезичен сайт: http://www.strandja-fest.info и кампании в социалните медии. Вече има изготвени профили във Facebook: Strandja- the mountain of festivals. Странджа , планината на фестивалите. Кампания по популяризиране се провежда и в Twitter : Strandja fest и Google +:Strandja.fest@gmail.com

            Пълната програма на фестивалът може да видите приложена

Покана
Програма
ФОРМА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ